De Belgische kunstenares met een passie voor vorm, kleur en textuur, Alex deBo, stelt haar werk tentoon in de Nouveaux Comptoirs Olfactifs van 20 november tot 5 januari.

Smaken, smaken en geuren wekken emoties en gevoelens op…

Synesthesie … olfactorische en visuele

Vergadering van 2 ontwerpers …

komt het idee op… niet zo vergezocht… het organiseren van een gecombineerde “proeverij”, een “tentoonstelling” ontdekking voor het cumulatieve, gecombineerde of liever gezegd voltooide plezier van de zintuigen.

Kunnen we het hier over synesthesie hebben? Ik denk van wel…
Kom en ervaar dit fenomeen waarbij twee zintuigen worden gecombineerd…
Hier ervaart u een combinatie van het olfactorische en het visuele. Dompel je onder in de zintuiglijke sfeer en kom langs!

Alex deBo praat over de ‘ontmaskerende’ emotie3

Allereerst is er emotie, (1)
“Degene die mijn carrière als artiest begon. Gevoeligheid, fijngevoeligheid, tranen en discretie hebben mij naar de decoratieve schilderkunst geleid. Schilderen is mijn manier van uitdrukken, waar woorden falen… Het is mijn levensweg, het antwoord op diepe en opeenvolgende vragen.”

En dan is er de emotie, (2)
“Degene die de creatie van een doek of een werk vereist en uitlokt. Ik zet op het doek wat in mij leeft en wat neergezet moet worden, op het moment dat ik het nodig heb, vaak beginnend met een kleurschakering. Het is een natuurlijk scheppingsproces, vergelijkbaar met automatisch schrijven in de literatuur. Als ik begin, ratel ik en weet ik niet tot welk resultaat het zal leiden…of wanneer ik zal stoppen.”

En tenslotte is er emotie (3)
“Op dat moment gebeurt er iets van de orde van een geschenk dat ik aanbied, dat ik de toeschouwer bezorg. De emotie gecommuniceerd, gedeeld en plotseling omgezet.

Ik schilder om bij te dragen tot een leven in schoonheid: met een schilderij, een fresco of een trompe l’oeil, in het kantoor, in de kamer van een kind, om uw favoriete kamer te personaliseren, of diegene die een echte uitdaging lijkt te vormen: een branddeur die gecamoufleerd moet worden, een bekende of verloren omgeving herscheppen…