Les Nouveaux Comptoirs Olfactifs zijn de eerste in Europa die het certificaat “Natural Perfume Retailer” van de IPF (International Perfume Foundation) hebben ontvangen.

Het doel van dit certificeringsprogramma is ervoor te zorgen dat de consument onderscheid kan maken tussen synthetische en zuivere en natuurlijke geuren.

De missie van de IPF is “het beschermen en revitaliseren van de parfumcultuur en haar erfgoed om de menselijke samenleving opnieuw in contact te brengen met de schoonheid en heilzame krachten van de natuur”.

Zoals alle IPF-gecertificeerde verkopers van natuurlijke parfums volgt Les Nouveaux Comptoirs Olfactifs de ethiek van de Nieuwe Luxe Code.

Natuurlijke en traditionele parfumerie bestaat al meer dan 5000 jaar, synthetische of “moderne” parfumerie: 150 jaar. Een natuurlijk parfum is hoofdzakelijk samengesteld uit bloemen en planten en bevat geen synthetische moleculen. Deze planten en bloemen worden geplukt en verwerkt door de parfumeur of door een gecertificeerde producent van etherische oliën. Een natuurlijke parfumeur gebruikt geen alcohol die gedenatureerd is met ftalaten, die hormoonontregelaars zijn. Zij brengen meer tijd door in de natuur dan in hun laboratoria, kennen de eigenschappen van de planten en respecteren de nieuwe code van luxe. New Luxury Code” (RTBF)

Wij nodigen u uit om de prachtige creaties van de IPF gecertificeerde natuurlijke parfumeurs te komen ontdekken.

  • Rodney Hughes: Therapeutate Parfums,
  • Rosemary Moore: Pure Alchemie
  • Laurie Arbuthnot: Wildcoast Parfums.

Over de IPF-stichting

De International Perfume Foundation werd in 1995 opgericht in Brussel door Creezy Courtoy, een Frans model, parfumexpert, historicus en antropoloog. Het uiteindelijke doel van The Perfume Foundation is het beschermen van ons olfactorisch erfgoed en de kunst van de natuurlijke parfumerie.